حسن قاسمپور در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر اظهار کرد: مرحله اول پاکسازی تالاب حفاظت شده نئور در اردیبهشت ماه سال جاری انجام شده و حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در این تالاب با قوت ادامه می یابد.
وی تلاش برای احیای کامل تالاب نئور را جزو اقدامات اولویتدار مدیریت زیست بومی حفاظت محیط زیست اردبیل عنوان کرد و گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از ۲ سال گذشته شروع کرده و در این مدت نتایج خوبی به دست آمده است.
قاسمپور با تاکید بر لزوم نمونهبرداری مستمر و سنجش کیفی تالاب نئور گفت: بررسی شرایط زیستی تالاب و نمونهبرداری از رسوبات کف تالاب از برنامههای مستمر اداره آزمایشگاه و پایش حفاظت محیط زیست استان اردبیل است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل همچنین از مدیریت پسماند منطقه حفاظت شده نئور خبر داد و افزود: پاکسازی پسماندهای رها شده در حاشیه تالاب باید طبق قرارداد منعقده با پیمانکار بهصورت مستمر ادامه یابد.
وی در زمینه گونه شاخص آبزی تالاب نئور گفت: میگوی گاماروس به عنوان گونه شاخص تالاب نئور شناخته میشود و جمعیت این گونه با انجام عملیات پاکسازی و حذف فیزیکی گونههای مهاجم در ۲ سال اخیر افزایش یافته و امسال نیز کارشناسان محیط زیست نسبت به بررسی و ارزیابی جمعیت گاماروس با همکاری کارشناسان اداره کل شیلات اقدام خواهند کرد.
قاسمپور بر لزوم برخورد با عوامل تخریب و تصرف و قاچاق خاک پیت حاشیه تالاب نئور توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست و اجرای برنامههای آموزش چهره به چهره با جوامع بومی - محلی تاکید کرد.
به گزارش ایرنا منطقه حفاظت شده تالاب نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است ، این منطقه به عنوان بزرگترین پناهگاه جانوران آب شیرین منطقه شامل ۲ دریاچه بزرگ و کوچک در مجموع به مساحت ۲.۲ کیلومترمربع است و متوسط عمق ۲ دریاچه که در فصلهای پرآب بهم پیوسته و دریاچه واحدی را شکل میدهند، حدود پنج متر است.
تالاب نئور که بزرگترین دریاچه آب شیرین و یکی از نقاط گردشگری استان اردبیل محسوب میشود، بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار در استان گیلان و جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است.